Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Citromos ricottatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók:(egy 23 cm-es tortaformához) Az alaphoz 10 dkg keksz, nálam vajas 5 dkg zabpehely 5 dkg őrölt mandula + a tetejére egy kevés szeletelve 10 dkg olvasztott vaj A töltelékhez: 50 dkg ricotta 250 g mascarpone sajtkrém 6 evőkanál porcukor 3 tojás 1 evőkanál vaníliaaroma fél limecitrom leve 1 zöldcitrom reszelt héja 10 dkg blansírozott őrölt […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Kalla58
Beküldte: 2016.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:(egy 23 cm-es tortaformához)

Az alaphoz

  • 10 dkg keksz, nálam vajas
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg őrölt mandula + a tetejére egy kevés szeletelve
  • 10 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg ricotta
  • 250 g mascarpone sajtkrém
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • fél limecitrom leve
  • 1 zöldcitrom reszelt héja
  • 10 dkg blansírozott őrölt mandula


Elkészítése:

Az alaphoz a száraz anyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk az olvasztott vajjal együtt.

Egy 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük egy negyed órára.

A ricottát kikeverjük a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliával, majd hozzá ütjük a tojásokat és a mascarponét, végül pedig a darált mandulát.

Csomómentesre keverjük, ehhez egy habverőt használjunk.

Ráöntjük az alapra, egy kevés szeletelt mandulával megszórjuk és 170-180°-on körülbelül 50 perc alatt szép pirosra sütjük

Kihűlve szeletelhető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is