Elkészítése
A piskótához először szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket egy tiszta, zsírtalanított tálban elkezdjük felverni. Amikor már habosodik, hozzáadjuk a cukor felét, és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, ami azt jelenti, hogy a sárgák kivilágosodnak és sűrű, krémes állagúvá válnak. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük. A tojásfehérje habot óvatosan, több részletben forgatjuk bele a tojássárgás-lisztes masszába, hogy a hab ne törjön össze.
Az elkészült piskótatésztát egy 18 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a piskóta aranybarnára sül és a tűpróba során a beleszúrt tű tisztán kijön. Miután a piskóta megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.
A krém elkészítéséhez a tojásokat liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon kevergetve sűrűre főzzük. Miután levettük a tűzről, kavargatva langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, egy citrom reszelt héját, és egy kis ételfestéket, ha színezni szeretnénk. Végül a vajjal habosra keverjük a krémet.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, majd a második lapra szederszószt teszünk, és arra is krémet kenünk. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a krémmel. A díszítéshez a félretett krémet piros ételfestékkel színezzük, és citromhéjjal együtt díszítjük a tortát.
