Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 13 dkg finomliszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja

Krémhez

  • fél db citrom leve és reszelt héja
  • 6 dl tej
  • 1 csomag citromízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag zselatin
  • 3 dl habtejszín

Tetejére

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sárgákat alaposan összekeverjük a maradék cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a vízzel és az olajjal. A fehérjéhez felváltva adagoljuk a lisztet és a sárgákat, majd széles mozdulatokkal összeforgatjuk, és egy margarinnal kikent, lisztezett 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amikor kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A habtejszínt 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tejből és a pudingporból ízlés szerinti cukorral pudingot főzünk. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk, majd a citrom héjával és levével a pudinghoz keverjük, végül a habtejszínt is hozzáadjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megtöltjük a tortát a krémmel. 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen. Ezután levesszük az oldalát a formának.

A tojásfehérjét a cukorral és citrommal gőz felett keményre felverjük, majd bevonjuk a tortát, és ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromos-torta-3/