Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Citromos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a torta a citrom rajongóinak kedvence: puha tésztalapok, lágy vaníliás-citromos krém és tejszínhabos díszítés teszik különlegessé. A gyümölcsös ízek könnyedsége miatt akár nyári desszertként is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Posap
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók:

Díszítéshez:

Elkészítése

Piskóta:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját és a lisztet.

A masszát egy 28 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 150 °C-on tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd három egyforma lapra vágjuk.

Krém:

Amíg a piskóta sül, a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, majd teljesen kihűtjük.

A vajat cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet és a citromlevet hozzáadjuk, majd sima, könnyű krémet keverünk belőle.

Összeállítás:

A kihűlt piskótalapokat megkenjük a krémmel és egymásra rétegezzük. Ha szeretnénk, egy kevés krémet félretehetünk a tetejére is.

Díszítés:

A tortát bevonhatjuk tejszínhabbal, amelyet ízesíthetünk kevés citromlével. A tetejére karikázott citromot vagy lime-ot kristálycukorba forgatunk, majd ezzel díszítjük a tortát.

Tipp:

A krémet még pikánsabbá tehetjük reszelt citromhéjjal, ami intenzívebb citrusos ízt ad. Ha különlegesebb kinézetre vágyunk, a tetejére tehetünk friss bogyós gyümölcsöket is, amelyek szépen kiemelik a citromos ízvilágot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Posap
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is