Elkészítése
Piskóta:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját és a lisztet.
A masszát egy 28 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 150 °C-on tűpróbáig sütjük.
A megsült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd három egyforma lapra vágjuk.
Krém:
Amíg a piskóta sül, a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, majd teljesen kihűtjük.
A vajat cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet és a citromlevet hozzáadjuk, majd sima, könnyű krémet keverünk belőle.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapokat megkenjük a krémmel és egymásra rétegezzük. Ha szeretnénk, egy kevés krémet félretehetünk a tetejére is.
Díszítés:
A tortát bevonhatjuk tejszínhabbal, amelyet ízesíthetünk kevés citromlével. A tetejére karikázott citromot vagy lime-ot kristálycukorba forgatunk, majd ezzel díszítjük a tortát.
Tipp:
A krémet még pikánsabbá tehetjük reszelt citromhéjjal, ami intenzívebb citrusos ízt ad. Ha különlegesebb kinézetre vágyunk, a tetejére tehetünk friss bogyós gyümölcsöket is, amelyek szépen kiemelik a citromos ízvilágot.


