Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 40 dkg vaj
  • 8 tojás
  • 3 evőkanál citromlé (de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • citrom (vagy lime)
  • tejszínhab

Elkészítése

Piskóta:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját és a lisztet.

A masszát egy 28 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 150 °C-on tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd három egyforma lapra vágjuk.

Krém:

Amíg a piskóta sül, a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, majd teljesen kihűtjük.

A vajat cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémet és a citromlevet hozzáadjuk, majd sima, könnyű krémet keverünk belőle.

Összeállítás:

A kihűlt piskótalapokat megkenjük a krémmel és egymásra rétegezzük. Ha szeretnénk, egy kevés krémet félretehetünk a tetejére is.

Díszítés:

A tortát bevonhatjuk tejszínhabbal, amelyet ízesíthetünk kevés citromlével. A tetejére karikázott citromot vagy lime-ot kristálycukorba forgatunk, majd ezzel díszítjük a tortát.

Tipp:

A krémet még pikánsabbá tehetjük reszelt citromhéjjal, ami intenzívebb citrusos ízt ad. Ha különlegesebb kinézetre vágyunk, a tetejére tehetünk friss bogyós gyümölcsöket is, amelyek szépen kiemelik a citromos ízvilágot.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromos-torta-6/