Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Citromos túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A lisztet a munkalapra szitáljuk, és mélyedést nyomunk bele. Hozzáadjuk a tojást, a vajat darabokban a liszt közepébe tesszük, majd bele szórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és morzsával megszórt formába tesszük, és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.12.

Az omlós tésztához

A torta forma kikenéséhez (26 cm)

A szóráshoz

A túrókrémhez

Ezenkívül

Elkészítése

A lisztet a munkalapra szitáljuk, és mélyedést nyomunk bele. Hozzáadjuk a tojást, a vajat darabokban a liszt közepébe tesszük, majd bele szórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és morzsával megszórt formába tesszük, és a tészta peremét megemeljük. A felezett barackokat lecsepegtetjük, és a tésztán elrendezzük.

A tojásokat a cukorral és citromaromával habosra felverjük. Először a túrót, majd az átszitált pudingport, végül a tejet keverjük hozzá. A túrómasszát a tésztára terítjük, és 180 fokon kisütjük.

A kisült tésztát vegyük ki a sütőből, és egy rácson hűtsük ki. Vegyük ki a formából, és helyezzük el egy tálcán. Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is