Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az omlós tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A torta forma kikenéséhez (26 cm)

  • vaj

A szóráshoz

  • zsemlemorzsa
  • 1 doboz felezett őszibarack

A túrókrémhez

  • 4 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 kg túró
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tej

Ezenkívül

  • porcukor
  • citromszeletek
Citromos túrótorta

Elkészítése

A lisztet a munkalapra szitáljuk, és mélyedést nyomunk bele. Hozzáadjuk a tojást, a vajat darabokban a liszt közepébe tesszük, majd bele szórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és morzsával megszórt formába tesszük, és a tészta peremét megemeljük. A felezett barackokat lecsepegtetjük, és a tésztán elrendezzük.

A tojásokat a cukorral és citromaromával habosra felverjük. Először a túrót, majd az átszitált pudingport, végül a tejet keverjük hozzá. A túrómasszát a tésztára terítjük, és 180 fokon kisütjük.

A kisült tésztát vegyük ki a sütőből, és egy rácson hűtsük ki. Vegyük ki a formából, és helyezzük el egy tálcán. Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromos-turotorta-2/