Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 citrom leve és héja
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- Egy kis sárga színezék
- 10 dkg étcsokoládé+ 0.5 dl habtejszín
Elkészítése:
22-23 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval és a cukorral verjük fel, majd keverjük el benne a sárgáját úgy hogy ne törjön meg a hab. Ezután keverjük el csomómentesre a liszttel.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.
A tejből, cukorból, pudingporból egy sűrű pudingot főzünk és belerakjuk a citromhéját és levét.
Közben a habtejszínt felverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínnel és pár csepp sárga ételszínezékkel.
Betöltjük a háromba vágott és kihűlt piskótát, majd körbekenjük a maradék krémmel.
A tetejére a tejszín megmelegítjük és felolvasszuk benne a csokoládét, majd a torta tetejére csorgatjuk. Citromszeletekkel díszítjük.