Elkészítése
Én a piskótát úgy készítem, hogy 3 külön piskótakorongot sütök, így a darabolás kimarad, és nem lesz ferde a torta. Ehhez 3 tojássárgáját fehéredésig keverek a cukorral, majd hozzáadok 3 kanál lisztet, 3 kanál vizet és egy csipet sütőport. Ezt jól kikeverem, majd óvatosan beleforgatom a 3 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm a tésztát és készre sütöm. Ebből a keverékből 3 korongot készítek.
A krémhez 3 dl tejet felforralok a cukor felével. A lisztet összekeverem a maradék cukorral és a 2 dl tejjel, majd csomómentesre keverem. Ezt hozzáöntöm a forró tejhez és besűrítem. Amikor a krém kihűlt, óvatosan belecsorgatom egy citrom levét és reszelt héját, majd a puha margarinnal habos krémmé keverem.
Az első piskótakorongot megkenem a krém egy részével, ráteszem a második lapot, ezt is megkenem, és az oldalára is kenek a krémből. Végül jöhet a harmadik lap, amelyet kívülről is bevonok a krémmel. A torta tetejét karikázott citrommal díszítem, az oldalát pedig tortadarával vagy színezett kókuszreszelékkel vonom be.
