Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 db tojássárgája (fehérje megmarad, nem kell)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg margarin

Díszítés

  • hab
  • cukor
  • csoki

Elkészítése

A piskótához először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kezdjük el felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény, fényes habot nem kapunk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután óvatosan keverjük össze a tojásfehérje habot a tojássárgás keverékkel, majd szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és finoman forgassuk bele a tésztába. A tésztát egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. A piskótát kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tojások sárgáját egy lábasba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és jó habosra verjük. Ezt követően hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, 3 citrom levét, és a 2 csomag pudingport, majd jól kikeverjük. Végül hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor a krém langyosra hűlt, hozzáadjuk a margarint, és jó habosra verjük vele.

A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a piskóta oldalát és tetejét, majd ízlés szerint díszítjük. Tálalás előtt a tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Tortaforma: 26 cm

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromtorta-4/