Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db 6 tojásos piskóta
  • 20 dkg vaj
  • 200 ml habtejszín
  • 2 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg porcukor
  • citrom aroma

Elkészítése

Piskóta elkészítése

Először megsütünk két darab, 24 cm átmérőjű tortaformában egyenként 6 tojásos piskótát. Amikor kihűltek, mindkettőt kettévágjuk, így összesen négy tortalapot kapunk. A konyhát ilyenkor átlengi a piskóta illata.

Krém elkészítése

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromok reszelt héjával. Lassan hozzáadjuk az egyik citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint citromaromát is tehetünk bele, attól függően, hogy mennyire szeretjük a citrom ízét.

A habtejszínt kemény habbá verjük. Ha szükséges, habfixálót vagy két evőkanál feloldott zselatint adunk hozzá, hogy megtartsa az állagát. A felvert habot óvatosan belekeverjük a vajas krémbe, így a krém könnyű lesz, és nem lesz intenzív vajas íze.

Torta összeállítása

A tortalapokat megkenjük a citromos krémmel. Ha szeretnénk, extra réteget is adhatunk a tortához: vékony citromkarikákat vágunk, négybe szeljük őket, és a rétegek közé helyezzük. A torta külsejét is megkenjük a krémmel, majd hűtőbe tesszük.

Tálalás és díszítés

A torta akkor a legfinomabb, ha előző nap elkészítjük, mert így a piskóta magába szívja a citromos krémet, amitől enyhén nedves, puha és krémes lesz. Az oldalait citromkarikákkal díszítjük, a tetejére pedig marcipánt vagy további citromkarikákat helyezhetünk.

Sztori

Aki szereti a citromot, ezt a tortát imádni fogja! Hidd el, több idő megcsinálni, mint megenni. Sok sikert hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromtorta-6/