Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 8 db tojás
- 1 csipet só
Krém:
- 2 cs vaníliás puding
- 25dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl frissen facsart citromlé
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek cukorral és csipet sóval. Kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát és 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
A krémhez sűrűre főzzük a tejben a pudingport a cukorral, a tojássárgájával,citromlével és citromhéjjal.
Jó alaposan kikeverjük a margarint, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Megkenjük a lapokat krémmel majd a tetejét és az oldalát is.
Citrommal díszítjük.

