Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cream tart recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzer

  • 200 g finomliszt (vagy diawellness 50 %-ban szénhidrátcsökkentett liszt)
  • 100 g hideg vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • vaníliaaroma

Krém

  • 30 g vaníliaízű pudingpor
  • 125 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g krémes túró
  • 1 dl habtejszín
  • 80 g cukor

Elkészítése

A linzerhez a tojáson kívűl mindent egy késes konyhai robotgépben 10 másodperc alatt összekeverünk, majd vékony sugárban hozzáöntjük a tojást is. Ezután gép 15 másodperc alatt készre dolgozta (én már csak így készítem a hasonló tésztákat, de természetesen kézzel is összegyúrható).

Fóliába csomagoljuk a tésztát és 1 órán hűtőben pihentetjük.

2 részre osztjuk a hideg tésztát és 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Ebből a mennyiségből a kimaradt tésztából lett 5 kisebb linzerkarika. A szív alakú sablont a netről nyomtattam ki, ez alapján vágtam körbe a 2 lapot.

Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük a lapokat.

A krémhez először a pudingot felfőzzük a tejben.

A pudingot hűtés után krémesre keverjük a túróval.

A tejszínben elkeverjük a cukrot és kemény habot verünk belőle, végül összekeverjük a kétféle krémet.

Simacsöves habzsákból töltjük és diszítjük.

A díszítéshez használhatunk: epret, málnát, áfonyát, mini gerberát, cukormentes fehárcsokiból készült bon-bon szívecskét (plusz pici piros ételfestéket).

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/cream-tart/