Elkészítése
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezt követően belekeverjük a darált dióval elkevert lisztet, valamint a reszelt csokoládét, és alaposan eldolgozzuk a masszát. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához adjuk, hogy könnyű és levegős legyen.
Az elkészült tésztát egy kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A megmosott, megszárított cseresznyét a tészta tetejére szórjuk, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlassuk.
A sütőt előmelegítjük, majd közepes lángon megsütjük a tortát. Amikor megsült, óvatosan kivesszük a formából, és tálcára helyezzük. Tálalás előtt porcukorral és csokidarával díszíthetjük.
Ez a torta egyszerűen elkészíthető és nagyon finom, bármilyen alkalomra tökéletes választás.
