Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyevirágos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához(20 cm-es formához)

  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Mandulás krémhez

  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál cukor

Csokis krémhez

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin

Tejszínes krémhez

  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg magozott meggy

Díszítéshez

  • marcipán

Elkészítése

Két egész tojást a keverőtál üstjébe ütünk, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és kb. 10 perc alatt kemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatunk 2 evőkanál lisztet. A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A maradék két tojást is felverjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a kakaóport és a lisztet. Ezt a masszát ugyanakkora formában sütjük meg, mint a világos lapot.

Amint a piskóták kihűltek, mindkettőt két-két lapba vágjuk.

A vaníliás krémhez a pudingport tejben felfőzzük. A cukrot felolvasztjuk, kissé karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a mandulát. Egy kivajazott felületre öntjük, és amikor kihűlt, ledaráljuk, majd a pudingba keverjük.

A csokis krémhez a pudingot tejben megfőzzük, majd kihűlés után kihabosítjuk margarinnal és cukorral.

A tortát az alábbi sorrendben állítjuk össze:

Alulra kerül egy csokis lap, erre kenjük a mandulás krémet. Ráhelyezünk egy világos lapot, amire a csokis krém kerül. Erre jön egy újabb csokis lap, amire a felvert tejszín felét kenjük. Ezt kirakjuk meggyel, majd a tejszín másik felét is rákenjük, végül a világos piskótalappal zárjuk le.

A tortát ezután 1:1 arányú cukros-margarinos krémmel kenjük le minden oldalán. Ez azért fontos, hogy a marcipánbevonat jól tapadjon.

A marcipánt vékonyra és kör alakúra nyújtjuk, a torta átmérőjénél valamivel nagyobbra. A jól lehűtött tortára helyezzük – a legegyszerűbb nyújtófa segítségével –, majd óvatosan rásimítjuk a tetejére és az oldalára is.

A díszítést vízzel vagy cukrászüzletekben kapható ehető ragasztóval rögzítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/cseresznyeviragos-torta/