Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 0,5 cs sütőpor
- 12 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 2,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 3 ek rum
- 5 dl habtejszín
- 50 dkg sovány túró
- 2 ek kakaópor
- 14 db lapzselatin
Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük. 20 cm-es tortaformában megsütjük, kihűtjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt habosra keverjük. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük. Beletesszük a kinyomkodott zselatint és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy adag kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
Hűtőben 8-10 órát hűtjük.