Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a cukrot, a diót és a sütőport. A masszából sütőpapírral bélelt tortaformában három lapot sütünk, egyenként.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és a pudingport. Csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Az egészet lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. A kész krémet hűvös helyre tesszük, hogy kihűljön.
A megsült lapokat megkenjük a választott likőrrel (például áfonyalikőrrel), majd az első lapra egyenletesen rákenjük a krém egy részét. Rátesszük a második lapot, ismét megkenjük krémmel, majd befedjük a harmadik lappal. Az egész tortát bevonjuk felvert tejszínnel, és ízlés szerint díszítjük.
Én többféle csokoládéba mártott eperrel díszítettem, de bármilyen más díszítési mód is remekül mutat. Jó étvágyat kívánunk!
