Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csoki torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 kávéskanál sütőpor

Krémhez

  • 5 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 5 dkg kakaó
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • likőr (a lapok kenéséhez)

Díszítéshez

  • 25 dkg eper
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • cukorgyöngyök
  • tejszínhab

Elkészítése

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a cukrot, a diót és a sütőport. A masszából sütőpapírral bélelt tortaformában három lapot sütünk, egyenként.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és a pudingport. Csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Az egészet lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. A kész krémet hűvös helyre tesszük, hogy kihűljön.

A megsült lapokat megkenjük a választott likőrrel (például áfonyalikőrrel), majd az első lapra egyenletesen rákenjük a krém egy részét. Rátesszük a második lapot, ismét megkenjük krémmel, majd befedjük a harmadik lappal. Az egész tortát bevonjuk felvert tejszínnel, és ízlés szerint díszítjük.

Én többféle csokoládéba mártott eperrel díszítettem, de bármilyen más díszítési mód is remekül mutat. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csoki-torta-3/