Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tortához két piskótát sütünk. Egy piskótához 6 tojássárgáját 1 csomag vaníliás cukorral és 6 evőkanál cukorral habosra keverünk. Egy másik tálban összekeverünk 6 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és egy csipet sót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A tésztát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk, és előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük a második piskótát is.
Krém elkészítése
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kakaóport. A csokis masszát óvatosan a felvert tejszínbe forgatjuk, amíg egynemű, könnyű krémet kapunk.
Összeállítás
A két piskótát kettévágjuk, így négy lapot kapunk. Mindegyik lapot megkenjük a csokis-tejszínes krémmel, majd egymásra helyezzük őket. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Pihentetés
A tortát legalább 1–2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen, és a szeletelésnél szép, tiszta szeleteket kapjunk.
Tipp
A tortát díszíthetjük reszelt csokoládéval, friss gyümölcsökkel vagy habrózsákkal. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a krémhez egy kevés rumaromát vagy eszpresszót is adhatunk.
