Elkészítése
Először elkészítjük a diós piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, majd hozzáadjuk a diót, a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ha van lefagyasztva tojásfehérjénk, most 1-2 darabot felhasználhatunk hozzá. A masszát sütőpapírral bélelt, 24 centiméteres tortaformába öntjük, és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Ugyanezen módon készítjük el a kakaós piskótát.
Amíg a piskóták sülnek, elkészítjük a krémet. A pudingot 8 dl tejjel megfőzzük, majd amikor kihűlt, a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a hideg pudingot folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a diót és a rumaromát is.
A kihűlt piskótákat kettévágjuk, és elkezdjük rétegezni a tortát. Alulra egy kakaós piskóta kerül, majd krém, utána diós piskóta, és így tovább, amíg a rétegek elfogynak. Hagyjunk elegendő krémet a torta bevonására és díszítésére. Egész diószemekkel is dekorálhatjuk a tortát.
A csokigyurmához az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mézet és a keményítőt. Egy vágódeszkát frissen tartó fóliával borítunk be, erre öntjük a csokis masszát. Spatulával folyamatosan válasszuk el a masszát a deszkától, és a fólián lévő olajat töröljük le papírtörlővel. Körülbelül 10 perc alatt a massza gyurma állagúvá válik, és máris lehet vele dolgozni.
A kinyújtott masszából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, ezekből rózsákat formázunk. A levelekhez friss rózsaleveleket használunk: bekenjük őket étolajjal, majd a csokigyurmába nyomjuk, és késsel körbevágjuk. A levelek erezete rajta marad a gyurmán. Hűtőben megszilárdítjuk a díszítést.
