Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokis-epres torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A három piskótát egy nagyobb, lapos tepsiben sütjük meg, amit sütőpapírral bélelünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a piskótalapokat 20 perc alatt készre sütjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját leforrázzuk 5 evőkanál forró vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, és a piskótának megfelelő egyéb hozzávalókat (például diót vagy kakaóport). Simára keverjük. A tojásfehérjét […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zsofi118
Beküldte: 2013.05.08.

Sima piskóta

Diós piskóta

Kakaós piskóta

Epres krém

Csokis krém

Tetejére

Elkészítése

A három piskótát egy nagyobb, lapos tepsiben sütjük meg, amit sütőpapírral bélelünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a piskótalapokat 20 perc alatt készre sütjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját leforrázzuk 5 evőkanál forró vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, és a piskótának megfelelő egyéb hozzávalókat (például diót vagy kakaóport). Simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a két masszát. Sütőport nem teszünk bele, mert nem cél a magas piskóta.

Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a két krémet.

Az epres krémhez 4 dl tejet a cukrokkal felforralunk. A maradék 2 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a forró tejhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Az apróra vágott epret a krémhez adjuk, és még néhány percig főzzük, míg kellően sűrű lesz.

A csokis krémet ugyanígy készítjük el, de a végén hozzáadjuk a két tábla apróra tördelt étcsokoládét, amelyet addig keverünk, míg fel nem olvad. Vajra nincs szükség, így is jól kenhető és nem folyós a krém.

A tortát rétegezzük: alulra kerül a sima piskóta, erre a csokis krém. Középre helyezzük a diós piskótát, erre az epres krémet kenjük. Legfelülre a kakaós piskóta kerül.

A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krémek megdermedjenek. Ezután az étcsokoládét kevés vajjal felolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Eperrel díszítjük, majd alaposan lehűtjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Zsofi118
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is