Elkészítése
A három piskótát egy nagyobb, lapos tepsiben sütjük meg, amit sütőpapírral bélelünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a piskótalapokat 20 perc alatt készre sütjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját leforrázzuk 5 evőkanál forró vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, és a piskótának megfelelő egyéb hozzávalókat (például diót vagy kakaóport). Simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a két masszát. Sütőport nem teszünk bele, mert nem cél a magas piskóta.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a két krémet.
Az epres krémhez 4 dl tejet a cukrokkal felforralunk. A maradék 2 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a forró tejhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Az apróra vágott epret a krémhez adjuk, és még néhány percig főzzük, míg kellően sűrű lesz.
A csokis krémet ugyanígy készítjük el, de a végén hozzáadjuk a két tábla apróra tördelt étcsokoládét, amelyet addig keverünk, míg fel nem olvad. Vajra nincs szükség, így is jól kenhető és nem folyós a krém.
A tortát rétegezzük: alulra kerül a sima piskóta, erre a csokis krém. Középre helyezzük a diós piskótát, erre az epres krémet kenjük. Legfelülre a kakaós piskóta kerül.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krémek megdermedjenek. Ezután az étcsokoládét kevés vajjal felolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Eperrel díszítjük, majd alaposan lehűtjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
