A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Az egészet géppel alaposan összekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.
A masszát vajjal kikent, liszttel megszórt 26 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt három lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt masszához adjuk, és habosra keverjük.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, közéjük meggyet szórunk. Az oldalát és a tetejét is bekenjük a félretett krémmel, majd az oldalát összetört édes keksszel bevonjuk.
A tetejére a csokoládét vízgőz fölött az olajjal megolvasztjuk, és egyenletesen elsimítjuk rajta. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen. Miután a csokoládéréteg megszilárdult, a tetejét a félretett meggyel és ízlés szerint tovább díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!