Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis meggyes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál víz

Krém

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 2 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggy

Tetejére

  • 100 g tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj
  • magozott meggy

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Az egészet géppel alaposan összekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.

A masszát vajjal kikent, liszttel megszórt 26 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt három lapra vágjuk.

A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt masszához adjuk, és habosra keverjük.

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, közéjük meggyet szórunk. Az oldalát és a tetejét is bekenjük a félretett krémmel, majd az oldalát összetört édes keksszel bevonjuk.

A tetejére a csokoládét vízgőz fölött az olajjal megolvasztjuk, és egyenletesen elsimítjuk rajta. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen. Miután a csokoládéréteg megszilárdult, a tetejét a félretett meggyel és ízlés szerint tovább díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokis-meggyes-torta/