Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis raffaello torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Csokis krémhez

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt

Kókuszos krémhez

  • 5 dl habtejszín
  • 100 g kókuszreszelék (1 csomag)

Díszítés

  • raffaello
  • csokigolyó

Elkészítése

Piskóta (24 cm-es forma, 3 laphoz)

A 9 tojást kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 9 evőkanál cukrot. Egyenként beledolgozzuk a sárgájákat. Ezután óvatosan beleforgatjuk a 9 evőkanál lisztet és az 1 csomag sütőport. A masszát három részre osztjuk, és a 24 cm-es formában egymás után három lapot sütünk 180 °C-on, amíg szépen átsülnek. A lapokat teljesen kihűtjük.

Csokis krém

A csokis pudingport, a 4 evőkanál cukrot és az 1 evőkanál lisztet összekeverjük, majd fokozatosan felöntjük a 5 dl tejjel. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg feldarabolt margarint, és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.

Kókuszos krém

Az 5 dl hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a 100 g kókuszreszelék nagy részét. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.

Összeállítás

Egy tálcára helyezzük az első piskótalapot, megkenjük a csokis krém felével, majd rátesszük a második lapot. Erre kenjük a kókuszos krém háromnegyed részét, majd befedjük a harmadik piskótalappal. A maradék kókuszos krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel.

Végül raffaello golyókkal és csokigolyókkal díszítjük, majd tálalásig hűtőben pihentetjük.

Tipp

A krémeket előző este is elkészíthetjük, így könnyebb lesz a torta összeállítása. A díszítéshez használhatunk fehércsokoládé forgácsot is, ami szépen harmonizál a kókuszos réteggel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokis-raffaello-torta/