Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokis-szilvás túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához gőz felett összeolvasztjuk a vajat és a darabokra tört csokoládét (ne legyen meleg!). A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajas csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.07.

A piskótához

Szilvapudinghoz

A túrótöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

A tésztához gőz felett összeolvasztjuk a vajat és a darabokra tört csokoládét (ne legyen meleg!).

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajas csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet is.

A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kihűlt, kivágjuk a tortaformából és vízszintesen két egyenlő lapra vágjuk.

A tortaformát elmossuk, ismét kibéleljük friss sütőpapírral, majd visszahelyezzük bele az egyik lapot.

A szilvapudinghoz a felkockázott szilvát 1 dl vizet, a cukrot és a fahéjat összeforraljuk, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ezt még melegen ráöntjük a tortaformában lévő lapra.

A túrókrémhez a túrót és a cukrot simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban folyósra a zselatint.

A túrókrémet a kihűlt szilvapudingra halmozzuk és elkenjük, majd befedjük a másik tortalappal. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

A díszítéshez az csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen bevonjuk vele a tortát.

Hűtőbe tesszük dermedni. Tálalásnál friss szilvával díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is