Elkészítése
Először elkészítjük a tésztát. Ehhez külön tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat (pl. liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna), és egy másik tálban a folyékony hozzávalókat (pl. tojás, olaj, tej, vanília kivonat), kivéve a forró vizet. A száraz és a folyékony hozzávalókat összevegyítjük, majd ha a keverék csomómentes, hozzáadjuk a forró vizet is, és alaposan elkeverjük. A tésztát egy 20 cm-es szilikonos formába öntjük, majd 175°C-ra előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig. Az első 20 perc után alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliakrémet. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Amikor a puding kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a vajat, hogy krémes állagot kapjunk. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük a vaníliakrémmel, ügyelve arra, hogy a tetejére is maradjon egy kevés a díszítéshez.
A mázhoz felmelegítjük a tejszínt, és hozzáadjuk a csokoládédarabkákat vagy csokipasztillát. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és egy szép fényes, de még folyós mázat kapunk. Ezt a csokoládémázat rácsorgatjuk a megtöltött tortára, majd hűtőben kb. 2 órára dermesztjük. Miután a máz megdermedt, a torta készen áll a díszítésre és a tálalásra.
