Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis vaníliakrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1,25 dl forró víz

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 17 dkg vaj

Máz

  • 8 cl habtejszín
  • 8 dkg étcsoki

Díszítéshez

  • csokipasztilla
Csokis vaníliakrémes torta kép

Elkészítése

Először elkészítjük a tésztát. Ehhez külön tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat (pl. liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna), és egy másik tálban a folyékony hozzávalókat (pl. tojás, olaj, tej, vanília kivonat), kivéve a forró vizet. A száraz és a folyékony hozzávalókat összevegyítjük, majd ha a keverék csomómentes, hozzáadjuk a forró vizet is, és alaposan elkeverjük. A tésztát egy 20 cm-es szilikonos formába öntjük, majd 175°C-ra előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig. Az első 20 perc után alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliakrémet. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Amikor a puding kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a vajat, hogy krémes állagot kapjunk. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük a vaníliakrémmel, ügyelve arra, hogy a tetejére is maradjon egy kevés a díszítéshez.

A mázhoz felmelegítjük a tejszínt, és hozzáadjuk a csokoládédarabkákat vagy csokipasztillát. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és egy szép fényes, de még folyós mázat kapunk. Ezt a csokoládémázat rácsorgatjuk a megtöltött tortára, majd hűtőben kb. 2 órára dermesztjük. Miután a máz megdermedt, a torta készen áll a díszítésre és a tálalásra.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokis-vaniliakremes-torta/