Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pavlova torták

Torta receptek

Csokis,epres pavlova torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 4 tojásfehérje (szobahőmérsékletű) 23 dkg porcukor csipet só 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál ecet 10 %-os 1 púpos evőkanál étkezési keményítő 1 evőkanál olaj 15 dkg jó minőségű étcsokoládé, legalább 70 %-os Krém: 500 ml habtejszín 1 tasak zselatinfix 1 csomag vaníliás cukor 50 dkg eper Elkészítése: Az epret megmossuk. Egy tepsit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál ecet 10 %-os
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé, legalább 70 %-os

Krém:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 tasak zselatinfix
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg eper


Elkészítése:

Az epret megmossuk.

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. Előmelegítjük a sütőt 150 fokon.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.

A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm-es kört, amit megkenünk olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon.

A habtejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltjük a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk szeletelt eperrel, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, eper, hab és a tetejét egész eperrel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is