Elkészítése
A tésztát érdemes előző nap megsütni, hogy szikkadjon. A tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, és hozzáadjuk az instant kakaót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos keverékeket óvatosan egymásba forgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, amelybe elkevertük a kakaót. Fakanállal dolgozzunk, hogy ne törjön össze a hab.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába töltjük, és habkártyával a közepétől a szélek felé simítjuk, hogy egyenletesen süljön. Légkeveréses sütőben, 155 °C-on, a legfelső polcon kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez felfőzzük a pudingot a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és a kihűlt pudingot, valamint ízlés szerint rumot. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a maradékot az oldalára és a díszítéshez félretesszük.
A bevonathoz az étcsokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, hozzákeverünk egy evőkanál olajat, majd a torta tetejére simítjuk. Miközben a csokoládé szilárdul, a torta oldalát bekenjük a maradék krémmel és darált dióval borítjuk. A csoki szilárdulása után a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét.
