Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát érdemes előző nap megsütni, hogy szikkadjon. A tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, és hozzáadjuk az instant kakaót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos keverékeket óvatosan egymásba forgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, amelybe elkevertük a kakaót. Fakanállal dolgozzunk, hogy ne törjön össze a hab. A masszát egy kivajazott, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.05.

Hozzávalók

Krém

A tetejére

Elkészítése

A tésztát érdemes előző nap megsütni, hogy szikkadjon. A tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, és hozzáadjuk az instant kakaót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos keverékeket óvatosan egymásba forgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, amelybe elkevertük a kakaót. Fakanállal dolgozzunk, hogy ne törjön össze a hab.

A masszát egy kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába töltjük, és habkártyával a közepétől a szélek felé simítjuk, hogy egyenletesen süljön. Légkeveréses sütőben, 155 °C-on, a legfelső polcon kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez felfőzzük a pudingot a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és a kihűlt pudingot, valamint ízlés szerint rumot. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a maradékot az oldalára és a díszítéshez félretesszük.

A bevonathoz az étcsokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, hozzákeverünk egy evőkanál olajat, majd a torta tetejére simítjuk. Miközben a csokoládé szilárdul, a torta oldalát bekenjük a maradék krémmel és darált dióval borítjuk. A csoki szilárdulása után a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is