Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál instant kakaó

Krém

  • 3 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • rum (vagy aroma )

A tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • darált dió

Elkészítése

A tésztát érdemes előző nap megsütni, hogy szikkadjon. A tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, és hozzáadjuk az instant kakaót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos keverékeket óvatosan egymásba forgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, amelybe elkevertük a kakaót. Fakanállal dolgozzunk, hogy ne törjön össze a hab.

A masszát egy kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába töltjük, és habkártyával a közepétől a szélek felé simítjuk, hogy egyenletesen süljön. Légkeveréses sütőben, 155 °C-on, a legfelső polcon kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez felfőzzük a pudingot a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és a kihűlt pudingot, valamint ízlés szerint rumot. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a maradékot az oldalára és a díszítéshez félretesszük.

A bevonathoz az étcsokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, hozzákeverünk egy evőkanál olajat, majd a torta tetejére simítjuk. Miközben a csokoládé szilárdul, a torta oldalát bekenjük a maradék krémmel és darált dióval borítjuk. A csoki szilárdulása után a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokitorta-5/