Tészta
A 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenjük és liszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot. Ezután belekeverjük a tojássárgákat, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. A masszát a formába öntjük, és takaréklángon addig sütjük, amíg a tűpróba igazolja, hogy átsült.
Krém
A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, de cukrot nem adunk hozzá. A vajat a porcukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd ennek egy részét félretesszük a díszítéshez. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket, és simára dolgozzuk.
Összeállítás
A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a csokoládés krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, majd az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel. A félretett krémet nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét körökkel, az oldalát hosszanti csíkokkal díszítjük.
Díszítés
A marcipánból kis gombákat formázunk, és a torta oldalára helyezzük, így különleges, játékos díszítést kapunk.
Tipp
A tortát tovább gazdagíthatjuk, ha a krémbe keverünk egy kevés olvasztott étcsokoládét is. A marcipán helyett díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy pirított dióval.