Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojás
  • 8 csapott evőkanál finomliszt
  • 8 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 8 dl tej
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Díszítés

  • 15 dkg marcipán

Elkészítése

Tészta

A 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenjük és liszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot. Ezután belekeverjük a tojássárgákat, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. A masszát a formába öntjük, és takaréklángon addig sütjük, amíg a tűpróba igazolja, hogy átsült.

Krém

A pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, de cukrot nem adunk hozzá. A vajat a porcukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd ennek egy részét félretesszük a díszítéshez. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket, és simára dolgozzuk.

Összeállítás

A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a csokoládés krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, majd az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel. A félretett krémet nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét körökkel, az oldalát hosszanti csíkokkal díszítjük.

Díszítés

A marcipánból kis gombákat formázunk, és a torta oldalára helyezzük, így különleges, játékos díszítést kapunk.

Tipp

A tortát tovább gazdagíthatjuk, ha a krémbe keverünk egy kevés olvasztott étcsokoládét is. A marcipán helyett díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy pirított dióval.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokitorta-6/