Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokitorta saját levében recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 bögre kakaópor
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre tej
  • 5 dkg vaj (olvasztott)

Csokiöntethez

  • 3/4 bögre barna cukor
  • 1/4 bögre kakaópor
  • 1 és 1/4 bögre forró víz

Elkészítése

A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük.

Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük.

Úgy tűnik, hogy nagyon sok, állni fog a folyadék a tetején, de így jó.

200 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük (amíg megmozgatva nem “hullámzik” a teteje).

Ekkorra a tészta megsül, az alján pedig ott marad a csokiszósz (először folyékony teljesen, kihűlve folyékonyabb pudingszerű), amit a tésztára kanalazva tálalhatunk. Vaníliafagyival is finom lehet.

 

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokitorta-sajat-leveben/