Elkészítése
Kakaós piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeszitáljuk, majd óvatosan, több adagban a tojáshabhoz forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A vizet a cukorral melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, így szirupot készítünk. Hozzáadjuk a margarint és a kakaóport, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett világosabbá főzzük a krémet. Levesszük a tűzről, és kevergetve hűtjük.
Amikor a krém langyos, a tojásokat a kristálycukorral kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a krémhez, miközben folyamatosan keverjük. A krémet teljesen kihűtjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. (A krém folyósabb állagú lesz, mint egy kevert vajkrém)
Összeállítás:
A kihűlt kakaós piskótát három lapra vágjuk. A krém 1/3 részét félretesszük, a maradékkal megtöltjük a tortalapokat. A piskóta magába szívja a krém egy részét, de ettől lesz különlegesen szaftos.
A félretett krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Díszítés:
A torta oldalát és tetejét ízlés szerint díszítjük szeletelt mandulával, tejszínhabbal, csokoládé díszekkel vagy reszelt csokoládéval.
A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
