Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokoládé torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kakaós piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeszitáljuk, majd óvatosan, több adagban a tojáshabhoz forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk teljesen kihűlni. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.20.

Kakaós piskóta (26 cm átmérőjű tortaformába)

Krém

Díszítéshez

Elkészítése

Kakaós piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeszitáljuk, majd óvatosan, több adagban a tojáshabhoz forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A vizet a cukorral melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, így szirupot készítünk. Hozzáadjuk a margarint és a kakaóport, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett világosabbá főzzük a krémet. Levesszük a tűzről, és kevergetve hűtjük.

Amikor a krém langyos, a tojásokat a kristálycukorral kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a krémhez, miközben folyamatosan keverjük. A krémet teljesen kihűtjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. (A krém folyósabb állagú lesz, mint egy kevert vajkrém)

Összeállítás:

A kihűlt kakaós piskótát három lapra vágjuk. A krém 1/3 részét félretesszük, a maradékkal megtöltjük a tortalapokat. A piskóta magába szívja a krém egy részét, de ettől lesz különlegesen szaftos.

A félretett krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.

Díszítés:

A torta oldalát és tetejét ízlés szerint díszítjük szeletelt mandulával, tejszínhabbal, csokoládé díszekkel vagy reszelt csokoládéval.

A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is