Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládé torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kakaós piskóta (26 cm átmérőjű tortaformába)

  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 50 dkg margarin
  • 40 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 db tojás

Díszítéshez

  • szeletelt mandula
  • tejszínhab
  • csokireszelék

Elkészítése

Kakaós piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeszitáljuk, majd óvatosan, több adagban a tojáshabhoz forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A vizet a cukorral melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, így szirupot készítünk. Hozzáadjuk a margarint és a kakaóport, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett világosabbá főzzük a krémet. Levesszük a tűzről, és kevergetve hűtjük.

Amikor a krém langyos, a tojásokat a kristálycukorral kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a krémhez, miközben folyamatosan keverjük. A krémet teljesen kihűtjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. (A krém folyósabb állagú lesz, mint egy kevert vajkrém)

Összeállítás:

A kihűlt kakaós piskótát három lapra vágjuk. A krém 1/3 részét félretesszük, a maradékkal megtöltjük a tortalapokat. A piskóta magába szívja a krém egy részét, de ettől lesz különlegesen szaftos.

A félretett krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.

Díszítés:

A torta oldalát és tetejét ízlés szerint díszítjük szeletelt mandulával, tejszínhabbal, csokoládé díszekkel vagy reszelt csokoládéval.

A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokolade-torta-2/