Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládé torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor

Krém

  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl víz
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 6 dkg kakaópor

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral. A kész habhoz óvatosan hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a cukros tojássárgáját is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A megsült piskótát hűlni hagyjuk, majd három lapra vágjuk.

Krém elkészítése:

A pudingport és a vizet simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint vagy vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóporral. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a vajas keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, hogy krémes állagot kapjunk.

Torta összeállítása:

A tortalapokat egymásra helyezzük, mindegyik réteget vastagon megkenve a krémmel. A torta külsejét is beborítjuk a krémmel, vagy olvasztott étcsokoládéval vonjuk be.

Tálalás előtt:

Hűtőben pihentetjük a tortát legalább 2-3 órát, hogy az ízek jól összeérjenek, és a krém megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokolade-torta-3/