Piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral. A kész habhoz óvatosan hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a cukros tojássárgáját is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A megsült piskótát hűlni hagyjuk, majd három lapra vágjuk.
Krém elkészítése:
A pudingport és a vizet simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint vagy vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóporral. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a vajas keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, hogy krémes állagot kapjunk.
Torta összeállítása:
A tortalapokat egymásra helyezzük, mindegyik réteget vastagon megkenve a krémmel. A torta külsejét is beborítjuk a krémmel, vagy olvasztott étcsokoládéval vonjuk be.
Tálalás előtt:
Hűtőben pihentetjük a tortát legalább 2-3 órát, hogy az ízek jól összeérjenek, és a krém megdermedjen.