Elkészítése
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- csipetnyi só
- 18 dkg kristálycukor
- 18 dkg rétesliszt
- csipet sütőpor (elhagyható)
Csokoládékrém:
- 3 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 30 dkg vaj
Továbbá:
- lekvár és rum keveréke (a piskóta megkenéséhez)
- csokoládé (a díszítéshez)
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét elkezdjük felverni, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, majd ha már nagyon kemény a hab, egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal hozzákeverjük a lisztben elkevert sütőport. 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A csokoládékrémhez gőz fölött kézi mixerrel felverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadagoljuk a csokoládét, és krémesre keverjük. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd adagonként hozzáadjuk a felkockázott vajat. Hűtőbe tesszük.
A kisült és kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, mindkét lapot megkenjük a (rumos) lekvárral, majd a krémmel, végül a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszítjük.
[box style=”info”]Ez a csokoládékrém variálható pl. instant kávépor/rum hozzáadásával.[/box]

