Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés ananásztorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

T

  • 15 dkg lágy vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 15 ml rumaroma
  • 12 dkg finomliszt
  • 15 g kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Továbbá

  • 1 doboz ananász konzerv
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • mogyorókrokant

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A ananászkonzervet alaposan lecsepegtetjük.

A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumaromát és a kakaós, sütőporos lisztet.

A masszát a formába simítjuk, majd a massza tetejét kirakjuk az ananászkarikákkal és kb 35 perc alatt megsütjük.

Ha a torta megsült leválasztjuk a tortakarikát és rácsra téve kihűtjük. A lekvárt egy kevés vízzel felmelegítjük és egy szűrűn átpasszírozzuk, majd egy ecset segítségével bekenjük lekvárral a torta tetejét és az oldalát, azután az oldalát mogyoróval díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokolades-ananasztorta/