Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés eclair torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 dl tej
  • 50 ml víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 kávéskanál só
  • 6 dkg vaj
  • 6,5 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 tojás

Krém

  • 3 dl tej
  • 1 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg lágy vaj vagy margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 2 db 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

A tejet a vízzel, cukorral, sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzászórjuk a kakaós lisztet és addig főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától.

Ezután áttesszük egy keverőtálba és egy kézi mixerrel egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.

A masszát a formákba simítjuk és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha nincs két egyforma formánk, akkor külün-külön kell megsütni.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd hozzákeverjük a csokoládét és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a pudingot.

Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a formába, elkenjük rajta a krémet és befedjük a másik lappal. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokolades-eclair-torta/