Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokoládés epertorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és egy csipet sót, majd alaposan beledolgozzuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport a tésztára szórjuk, majd a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük. 180°C-on (gáz 2-3 fokozat) kb. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.19.

P

A töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és egy csipet sót, majd alaposan beledolgozzuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport a tésztára szórjuk, majd a tejjel együtt beleforgatjuk.

A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük. 180°C-on (gáz 2-3 fokozat) kb. 1 óráig sütjük.

Töltés és díszítés

Amikor a tortalap kihűlt, keresztben félbevágjuk, és az alsó részt megkenjük eperlekvárral. Az epret megmossuk, és a díszítéshez 1/4-ét félretesszük, a maradékot nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.

A habtejszínt félig felverjük, majd a habfixálót és a vaníliás cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret óvatosan belekeverjük. Az alsó tortalapot megkenjük az epres hab felével, majd ráfektetjük a másik lapot. A maradék habot a tetejére simítjuk, és legalább két órára hűtőbe tesszük.

Díszítés és tálalás

A maradék epret felszeleteljük, és a torta tetejét feldíszítjük vele. A tortát 12 szeletre vágjuk, majd tálaljuk.

Tortaforma mérete:

26 cm

Sztori

A keserű kakaóval készült tészta és a vaníliás-epres habtejszín kombinációja tökéletes délutáni kávé vagy tea mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is