Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

P

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 30 dkg rétesliszt
  • 5 dkg keserű kakaó
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • kb 2,5 dl tej

A töltelékhez

  • 3 evőkanál eperlekvár
  • 50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • zsír (a tortaformához )

Elkészítése

Tészta elkészítése

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és egy csipet sót, majd alaposan beledolgozzuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport a tésztára szórjuk, majd a tejjel együtt beleforgatjuk.

A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük. 180°C-on (gáz 2-3 fokozat) kb. 1 óráig sütjük.

Töltés és díszítés

Amikor a tortalap kihűlt, keresztben félbevágjuk, és az alsó részt megkenjük eperlekvárral. Az epret megmossuk, és a díszítéshez 1/4-ét félretesszük, a maradékot nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.

A habtejszínt félig felverjük, majd a habfixálót és a vaníliás cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret óvatosan belekeverjük. Az alsó tortalapot megkenjük az epres hab felével, majd ráfektetjük a másik lapot. A maradék habot a tetejére simítjuk, és legalább két órára hűtőbe tesszük.

Díszítés és tálalás

A maradék epret felszeleteljük, és a torta tetejét feldíszítjük vele. A tortát 12 szeletre vágjuk, majd tálaljuk.

Tortaforma mérete:

26 cm

Sztori

A keserű kakaóval készült tészta és a vaníliás-epres habtejszín kombinációja tökéletes délutáni kávé vagy tea mellé.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokolades-epertorta/