Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 85 g vaj
- 85 g 70%-os étcsoki
- 85 g cukor
- 85 g pirított, majd ledarált mogyoró
- csipet só
- 1 ek rum v. konyak
- 2 érett körte
Elkészítése:
A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a konyakot, majd hűlni hagyjuk. Közben papírral kibélelünk alul, majd kivajazunk egy pitetorta formát, és egy kanál kristálycukorral megszórjuk. A csokihoz adjuk a cukrot és a tojás sárgáit egyenként.
A fehérjét habbá verjük, és a mogyoróval felváltva belekeverjük a csokis masszába. A tésztát beleöntjük a formába, és a hámozott, felezett körtékkel kirakjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Én konyak híján rumot használtam, a cukornak csak a felét raktam bele, kihagytam egy tojást (véletlen), a körtét nem feleztem, hanem 1/8-adra vágtam, de senki nem panaszkodott! ;)[/box]


