Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokoládés, szilvás rolád torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokoládés, szilvás rolád torta igazi különlegesség, amely egyesíti a puha narancsos és a kakaós piskótát, a házi szilvalekvár ízét és a habkönnyű tejszínhabot. Ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre is ideális választás, hiszen látványos és tartalmas sütemény.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.09.27.

Narancs piskótához (2 laphoz)

Csokoládés piskótához

Tejszínhabhoz

Elkészítése

Narancsos piskóta (2 laphoz)

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet és a reszelt narancshéjat. A fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olvasztott vajat.

A masszát két egyforma lapban, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben sütjük meg, 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt (tűpróbáig). Hűlés után a felső kérget vékonyan levágjuk. A lapokat 6–6,5 cm széles csíkokra vágjuk, mindegyiket megkenjük szilvalekvárral, majd spirálba tekerjük, egymáshoz illesztve a következő csíkokat, míg egy nagy roládot nem kapunk.

Csokoládés piskóta (2 laphoz)

A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, végül az olvasztott vajat.

A masszát két részben, 20 cm-es tortaformában sütjük 170 °C-on kb. 20 perc alatt (tűpróbáig). Hűlés után a felső kérget vékonyan levágjuk.

Tejszínhab

A zselatint a vízzel elkeverjük, majd kis lángon melegítjük, amíg feloldódik. Kissé hűlni hagyjuk. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint porcukorral és vanília esszenciával ízesítjük, majd a zselatint belecsorgatjuk, így stabil habot kapunk.

Összeállítás

Egy csokoládés piskóta lapot teszünk alulra, megkenjük a tejszínhab egy részével, erre kerül a narancsos piskótából tekert rolád (szilvalekvárral töltve). Befedjük egy újabb réteg tejszínhabbal, majd ráhelyezzük a másik csokoládés piskótalapot.

Az egész tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal, és ízlés szerint díszítjük.

Tipp

A szilvalekvár helyett kipróbálhatjuk fahéjas almával vagy meggylekvárral is, így más ízvilágot kapunk. A tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kandírozott narancshéjjal, ami szépen kiemeli a torta ízeit.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is