Elkészítése
Tésztához:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra verjük robotgéppel. Hozzáadjuk a forró vizet, az olajat, majd óvatosan belekeverjük a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, hosszában ketté-, majd keresztben is félbevágjuk, hogy 4 lapot kapjunk. Az egyik oldalukat gömbölyűre vágjuk.
Fehér krémhez:
A zselatint a vízbe áztatjuk 10 percre. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, lassan hozzáadjuk a forró tejet, és folyamatos keverés mellett, gőz fölött vagy alacsony lángon sűrűsödésig főzzük (kb. 10-15 percig). A forráspontot ne érje el. A zselatint alacsony hőmérsékleten feloldjuk, majd hozzáadjuk a tojásos krémhez. Hagyjuk kihűlni, közben habverővel átdolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kihűlt krémmel.
Barna krémhez:
A csokoládét felaprítjuk. A zselatint a vízbe áztatjuk 10 percre. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáöntjük a forró tejet, és folyamatos keverés mellett besűrítjük (kb. 10 perc alatt). A zselatint feloldjuk, majd a krémhez adjuk. Hozzákeverjük a csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Hagyjuk kihűlni, majd habverővel átdolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
Torta összeállítása:
A tortalapokat a kétféle krémmel betöltjük, rétegezve. Ügyeljünk rá, hogy maradjon krém a torta bevonásához és díszítéséhez is.
Díszítés:
A kétféle csokoládét gőz fölött megolvasztjuk az olajjal, és a torta tetejére csorgatjuk. Az oldalát csokiforgáccsal bevonjuk. A maradék csokoládéból szív alakú díszeket készíthetünk: a csokoládét zsírpapírra csurgatjuk, megdermedés után szaggatóval formázzuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére.
A kész tortát legalább 5-6 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
