Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tésztához: A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra verjük robotgéppel. Hozzáadjuk a forró vizet, az olajat, majd óvatosan belekeverjük a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, hosszában ketté-, majd keresztben is félbevágjuk, hogy 4 lapot kapjunk. Az egyik oldalukat gömbölyűre […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.11.

Tésztához

Fehér krém

Barna krém

Tetejére

Oldalára

Díszítéshez

Elkészítése

Tésztához:

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra verjük robotgéppel. Hozzáadjuk a forró vizet, az olajat, majd óvatosan belekeverjük a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, hosszában ketté-, majd keresztben is félbevágjuk, hogy 4 lapot kapjunk. Az egyik oldalukat gömbölyűre vágjuk.

Fehér krémhez:

A zselatint a vízbe áztatjuk 10 percre. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, lassan hozzáadjuk a forró tejet, és folyamatos keverés mellett, gőz fölött vagy alacsony lángon sűrűsödésig főzzük (kb. 10-15 percig). A forráspontot ne érje el. A zselatint alacsony hőmérsékleten feloldjuk, majd hozzáadjuk a tojásos krémhez. Hagyjuk kihűlni, közben habverővel átdolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kihűlt krémmel.

Barna krémhez:

A csokoládét felaprítjuk. A zselatint a vízbe áztatjuk 10 percre. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáöntjük a forró tejet, és folyamatos keverés mellett besűrítjük (kb. 10 perc alatt). A zselatint feloldjuk, majd a krémhez adjuk. Hozzákeverjük a csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Hagyjuk kihűlni, majd habverővel átdolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

Torta összeállítása:

A tortalapokat a kétféle krémmel betöltjük, rétegezve. Ügyeljünk rá, hogy maradjon krém a torta bevonásához és díszítéséhez is.

Díszítés:

A kétféle csokoládét gőz fölött megolvasztjuk az olajjal, és a torta tetejére csorgatjuk. Az oldalát csokiforgáccsal bevonjuk. A maradék csokoládéból szív alakú díszeket készíthetünk: a csokoládét zsírpapírra csurgatjuk, megdermedés után szaggatóval formázzuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére.

A kész tortát legalább 5-6 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A tepsi mérete: 25×39 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is