Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokoládétorta az egyik legkedveltebb ünnepi sütemény, amelynek egyszerű piskótája és krémes, csokoládés tölteléke minden alkalomra tökéletes. A tetején a fényes csokoládébevonat és a díszítés igazán elegánssá teszi. Nem túl bonyolult az elkészítése, mégis mutatós és kiadós desszert lesz belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.01.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűlés után három lapba vágjuk.

Krém elkészítése

A habtejszín felét felforraljuk a cukorral és a beletördelt tejcsokoládéval. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habosra kevert vajat. Végül a maradék habtejszínből vert kemény habot is óvatosan beleforgatjuk.

Összeállítás

Az alsó piskótalapra krémet kenünk, ráhelyezzük a második lapot, majd ismét krémet simítunk rá. Végül befedjük a harmadik lappal, és a maradék krémmel bevonjuk az oldalát is. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.

Teteje

A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, és egy hosszú pengéjű késsel a torta tetejére simítjuk. Ha megdermedt, a félretett krémmel díszítjük.

Tipp

A krémet feldobhatjuk meggybefőttel vagy rumos mazsolával. A tortát fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy szépen összeérjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is