Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládétorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • -10 dkg vaj

A tetejére

  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűlés után három lapba vágjuk.

Krém elkészítése

A habtejszín felét felforraljuk a cukorral és a beletördelt tejcsokoládéval. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habosra kevert vajat. Végül a maradék habtejszínből vert kemény habot is óvatosan beleforgatjuk.

Összeállítás

Az alsó piskótalapra krémet kenünk, ráhelyezzük a második lapot, majd ismét krémet simítunk rá. Végül befedjük a harmadik lappal, és a maradék krémmel bevonjuk az oldalát is. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.

Teteje

A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, és egy hosszú pengéjű késsel a torta tetejére simítjuk. Ha megdermedt, a félretett krémmel díszítjük.

Tipp

A krémet feldobhatjuk meggybefőttel vagy rumos mazsolával. A tortát fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy szépen összeérjen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokoladetorta-2/