Piskóta elkészítése
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűlés után három lapba vágjuk.
Krém elkészítése
A habtejszín felét felforraljuk a cukorral és a beletördelt tejcsokoládéval. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habosra kevert vajat. Végül a maradék habtejszínből vert kemény habot is óvatosan beleforgatjuk.
Összeállítás
Az alsó piskótalapra krémet kenünk, ráhelyezzük a második lapot, majd ismét krémet simítunk rá. Végül befedjük a harmadik lappal, és a maradék krémmel bevonjuk az oldalát is. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
Teteje
A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, és egy hosszú pengéjű késsel a torta tetejére simítjuk. Ha megdermedt, a félretett krémmel díszítjük.
Tipp
A krémet feldobhatjuk meggybefőttel vagy rumos mazsolával. A tortát fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy szépen összeérjen.