Elkészítése
A piskóta készítése:
A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert, majd átszitált lisztet.
A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben (23*38 cm) egyenként. 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
A krém készítése:
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, a csokoládét és a vaj felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk. Felverjük és jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
A lapokat betöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is körbekenjük vele.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a tortát bevonjuk vele. Hagyjuk megdermedni, majd ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!






