Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládétorta párizsi krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 10 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg vaj

Bevonás

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál olaj
  • eper
  • csokoládéforgács
  • csokibevonatos áfonya szemek
  • marcipán levelek

Elkészítése

A piskóta készítése:

A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert, majd átszitált lisztet.

A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben (23*38 cm) egyenként. 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.

A krém készítése:

A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, a csokoládét és a vaj felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni.

Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét és jól összedolgozzuk. Felverjük és jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

A lapokat betöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is körbekenjük vele.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a tortát bevonjuk vele. Hagyjuk megdermedni, majd ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csokoladetorta-parizsi-kremmel/