Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csupa Krém Torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 0,5 üveg vérnarancs aroma
  • 500 ml tejszín
  • 2 csomag habfixáló por
  • 8 db babapiskóta
  • 5 dkg kókuszreszelék

Díszítéshez

  • 5 dkg reszelt csoki (vagy színes tortadara )

Elkészítése

A csokipudingport 15 dkg cukorral és a hideg tejjel simára keverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. Közben a tejszínt 2 habfixálóval kemény habbá verjük. A puha margarint 15 dkg cukorral simára kikeverjük, majd hozzáadjuk a fél kis üveg vérnarancs aromát. Ezt alaposan elkeverjük, és hozzáadunk 3 evőkanál felvert tejszínhabot. Ezután a langyosra hűlt pudingkrémmel simára dolgozzuk.

A kuglófformát folpackkal kibéleljük, és hideg vízzel kiöblítjük. A forma aljára 3 evőkanál krémet teszünk, erre pedig 3 egész és 2 fél babapiskótát helyezünk. A forma feléig újra krémet simítunk, majd a maradék babapiskótát is belenyomkodjuk. Végül a maradék krémet egyenletesen elsimítjuk a tetején, és a desszertet hideg helyen egy éjszakán át hűtjük.

Másnap a süteményt megszórjuk 5 dkg kókuszreszelékkel, majd egy kör alakú tortatálcára fordítjuk. Ekkor óvatosan lehúzzuk róla a folpackot, és keményre vert tejszínhabbal bevonjuk. Villával csíkokat húzunk a hab tetejére, végül színes tortadarával díszítjük. Tálalásig hideg helyen tartjuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/csupa-krem-torta/