Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukormentes citromtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 tojás
  • 120 g cukronak megfelelő édesítő (amit használunk)
  • 50 g búza finomliszt
  • 70 g teljeskiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 150 g olvasztott vaj

Krémhez

  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 160 g cukornak megfelelő édesítő
  • 120 ml citromlé
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 60 g vaj
  • 400 g mascarpone

Elkészítése

A tojásokat az édesítővel kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd belekeverjük a felolvasztott és visszahűtött vajat. Ekkor hozzáaszitáljuk a liszteket és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.

A formát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük és 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

Amíg hűl a lap, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat, tojássárgákat kihabosítjuk az édesítővel, majd hozzávekverjük a citromlevet is. Vízgőz felett besürítjük a citromos krémet. A végén belekeverjük a citrom lereszelt héját és a vajat is.

Amikor a citromos krém kihűlt, akkor elkezdjük kihabosítani a mascarponét, majd apránként beledolgozzuk a citromos krémet is és jól kikeverjük az egészet.

A lapot félbe vágjuk, majd az alsó felére rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és körbekenjük a tortát a maradék krémmel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/cukormentes-citromtorta/