Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dalmata torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 6 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • vaj (a forma kikenéséhez )
  • kevés finomliszt (a forma kikenéséhez )

Krém

  • 4 dl habtejszín
  • 30 dkg fehércsokoládé
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 0,2 dl habtejszín

Elkészítése

Először a tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tésztát egy vajjal kikent, liszttel meghintett csatos formába öntjük, és 160 fokon 40 percig sütjük.

A krémhez felverjük a tejszínt, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig állni. A fehér csokoládét felolvasztjuk, majd hozzákeverünk 3 kanálnyi tejszínhabot, végül a maradékot is beleforgatjuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.

Közben felolvasztjuk az étcsokoládét, és hozzákeverjük a tejszínt. Habzsákba töltjük, majd pöttyöket nyomunk a torta tetejére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/dalmata-torta/